Grundläggande vägledning

Klicka på Öppna och välj en bild från din dator. Lägg sedan till text, ikoner och välj gärna några filter och en ram. När du är klar trycker du på Spara.

Du kan öppna alla bildformat som din webbläsare klarar av att läsa, normalt jpeg, png, tiff och bmp. Du kan välja att spara i formaten jpeg, png eller vårt eget format ihub. Vi rekommenderar jpeg för bilder du vill publicera och ihub-formatet för bilder du vill kunna redigera på nytt.

Du kan också skriva ut bilden direkt i din webbläsare. Välj Skriv ut från Arkiv-menyn eller tryck CTRL+P.

De filter och effekter du väljer att aktivera tillämpas på bakgrundsbilden och inte på de objekt (texter, ikoner etc) du placerat ovanpå bilden. Om du vill att filtren skall gälla för allt på skärmen trycker du på knappen 'Sammanfoga allt' innan du aktiverar filtret.

Läs mer om hur du kan arbeta med bilder i demobloggen.

Avancerade funktioner

Du kan rotera objekt genom att trycka och dra på den runda cirkel som finns ovanför objektet efter du markerat det.

Du kan markera flera objekt genom att trycka på knappen SHIFT och sedan på objekten.

Du kan använda mushjulet för att zooma in och ut i en bild. Placera musmarkören på bilden och rulla på mushjulet. Det finns även möjlighet att scrolla i inzoomat läge genom att hålla inne SHIFT och vänster musknapp samtidigt som du rör muspekaren.

Genom att hålla inne CTRL samtidigt som du ändrar storlek på ett objekt, har du möjlighet att spegelvända objektet.

Tryck på F11 för att visa iHub i fullskärmsläget.

Du kan även skala upp bilden i samband med att du sparar. I många fall helt utan att kvaliteten blir lidande. En förutsättning är att ditt infogade material har högre upplösning än den upplösning du väljer att spara i. På detta viset kan du få mycket skarpare bilder utan att behöva jobba i högupplöst format.

Du kan direktlänka till oss på formatet https://ihub.se/https://bildadress, tänk på att servern där bilden ligger måste tillåta CORS för https://ihub.se eller alla domäner (*).