Grundläggande vägledning

Klicka på Öppna och välj en bild från din dator. Lägg sedan till text, ikoner och välj ev. filter och ram. När du är klar trycker du på Spara.

Du kan öppna de bildformat som din webbläsare klarar av att läsa, främst jpeg och png. Men även andra format som tiff och bmp kan gå att öppna. Du kan välja att spara i formaten jpeg eller png. Vi rekommenderar jpeg för optimal filstorlek.

De filter och effekter du väljer att aktivera tillämpas på bakgrundsbilden, ej på de objekt (texter, ikoner etc) du placerat på bilden. Om du vill att filtren skall gälla för allt på skärmen trycker du på knappen Sammanfoga allt innan du aktiverar filtret.

Avancerade funktioner

Du kan rotera objekt genom att trycka och dra på den runda cirkel som finns ovanför objektet efter du markerat det.

Du kan markera flera objekt genom att trycka på knappen SHIFT och sedan på objekten.

Du kan använda mushjulet för att zooma in och ut i en bild. Placera musmarkören på bilden och rulla på mushjulet. Det finns även möjlighet att scrolla i inzoomat läge genom att hålla inne SHIFT och vänster musknapp samtidigt som du rör muspekaren.

Du kan direktlänka till oss på formatet https://ihub.se/https://bildadress, tänk på att servern där bilden ligger måste tillåta CORS för https://ihub.se eller alla domäner (*).